2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Putyin utasítására kitüntetik az aleppói kórházbombázás orosz áldozatait

Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította a védelmi minisztériumot, hogy posztumusz kitüntetést kapjanak azok az egészségügyi dolgozók, akik munka közben életüket vesztették Szíriában, valamint utasított a minisztériumot, hogy tegyenek meg mindent, hogy segítsenek az áldozatok családjainak.

Életüket kockáztatva, az orosz katonai személyzet megtesz minden tőlük telhetőt, hogy segítse a Szír hadsereget a terroristák elleni harcban és a civilek életének megmentésében. Mint tudják, december 5-én katonai kórházunk egészségügyi dolgozóit, Nagyezsda Durcsenko és Galina Mihajlova őrmestert megölték miközben feladatukat látták el. Ruszlan Galickij ezredes tegnap halt meg Szíriában, miután súlyosan megsérült a terroristák bombatámadásai után. Egy perces néma csenddel adózzunk mély tisztelettel emléküknek – mondta Putyin, amikor magas rangú tisztekkel és ügyészekkel tárgyalt.

Az egyperces néma csend után Putyin utasította a védelmi minisztériumot, hogy a szolgálat Szíriában meggyilkolt tagjait tüntessék ki és családjaiknak adjanak meg minden segítséget.

December 5-én írtuk, hogy két orosz ápolónő és több civil életét vesztette, amikor találat érte azt a mobilkórházat, ahol éppen sérülteket, köztük gyerekeket láttak el a szíriai Aleppóban. Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a nyugati koalíció támogatását élvező lázadók pontosan ismerték a kórház koordinátáit.

A TASZSZ hírügynökség információi szerint az aleppói mobilkórházban életüket vesztett ápolónők 40 alattiak voltak és gyerekük volt. Vagyim Arszentyev gyerekorvos súlyosan megsérült a támadásban.

Nem sokkal korábban rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy mobilkórházakat küld Aleppóba.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...