2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Putyin: Ukrajnát közvetlenül az Egyesült Államokból irányítják

Ukrajna az amerikai külpolitika eszközévé vált – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a FÁK-országok Biztonsági Ügynökségeinek és a Különleges Szolgálatok Vezetői Tanácsának ülésén a delegációvezetőkhöz szólva.

“Hogy mit érnek el – azok, akik ezt teszik (a Nyugat. – a szerk.) – láthatjuk Ukrajna példáján, amely az amerikai külpolitika eszközévé vált. Az ország gyakorlatilag elvesztette szuverenitását, és közvetlenül az Egyesült Államokból irányítják” – mondta Putyin.

Az orosz vezető rámutatott, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei nem hagynak fel a színes forradalmak megrendezésével, valamint a szélsőséges és nacionalista érzelmek szításával. Ezek a lépések közvetlenül fenyegetik az összes FÁK-országot – hangsúlyozta Putyin.

Az elnök szerint az USA Ukrajnát “faltörő kosként használja Oroszország, a Belarusz Köztársasággal közös uniós államunk, valamint általában a KBSZSZ és a FÁK ellen”.

Hozzátette, hogy a Nyugat saját katonai céljai érdekében lép fel a volt szovjet köztársaságban.

“Az ukrán területet katonai és biológiai kísérletek kísérleti terepévé tették, most pedig fegyvereket, köztük nehézfegyverekkel pumpálják fel, és nem hagyják figyelmen kívül a kijevi rezsim azon vágyát sem, hogy nukleáris fegyverekhez jusson” – magyarázta Putyin.

Elmondta, hogy Moszkva is tudott arról, hogy úgynevezett “piszkos bombát” terveznek provokációkhoz használni.

Oroszország február 24. óta katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a végső cél Donbász felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...