2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

Putyin: úgy törjük össze a nyugati fegyvereket, mint a diót

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televíziós csatornának adott interjújában kommentálta az ukrajnai helyzetet, beleértve az Egyesült Államok döntését, hogy újabb fegyvereket küldenek Kijevnek.

“Légvédelmi rendszereink úgy törik össze őket, mint a diót, több tucatnyi megsemmisült” – mondta az orosz elnök.

Oroszország le fogja vonni a következtetéseket az amerikai nagy hatótávolságú rakéták Ukrajnába történő szállítása ügyében – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a vasárnap közölt interjúban.

“Ha ezeket leszállítják, le fogjuk vonni a megfelelő következtetéseket, és használni fogjuk a fegyvereinket, amelyekből van elég, hogy csapást mérjünk azokra a célpontokra, amelyekre eddig még nem mértünk csapást” – mondta

Az elnök megjegyezte, hogy az amerikai rakétarendszerek Kijevbe szállítása az ukrán haditechnikai eszközök pótlásához kapcsolódik.

Az orosz elnök megjegyezte, hogy a Joe Biden amerikai elnök által kedden megerősített, amerikai gyártmányú, rakéta-rendszerek szállítása valószínűleg nem hoz semmi újat a kijevi erők számára.

Az ukrán hadsereg már rendelkezik szovjet és orosz tervezésű Grad, Szmercs és Uragan típusú rendszerekkel – magyarázta.

A hatótávolság nem magától a rendszertől, hanem a használt rakétáktól függ. És amit az ügyben megtudtunk, annak semmi köze az ukrán rezsimbe vetett bizalomhoz.

Az orosz elnök szerint az egész “felhajtásnak” a Kijevbe irányuló további fegyverszállítások körül “egyetlen célja van – a fegyveres konfliktus minél további elhúzása”.

A héten Joe Biden amerikai elnök új katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, amely HIMARS többszörös rakétavetők és lőszerek szállítását tartalmazza.

Moszkva ugyanakkor többször megjegyezte, hogy a nyugati fegyverszállítások Kijevnek csak meghosszabbítják az ellenségeskedést.

Korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy minden nyugati fegyverszállítmány, amely Ukrajna területére érkezik legitim célpontnak tekintenek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...