2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Putyin további segítséget ígért a tűzvésszel küzdő Törökországnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytatott telefonbeszélgetése után megerősítette, hogy Moszkva további segítséget nyújt Ankarának az erdőtüzek megfékezésében – közölte a Kreml sajtóosztálya.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök július 31-én folytatott telefonbeszélgetést, amely során megvitatták az együttműködést a Törökország déli-részén pusztító erdőtüzek megfékezésében.

Oroszország jelenleg légi járművekkel segíti az oltást.

Az orosz államfő megerősítette, hogy Oroszország továbbra is átfogó segítséget nyújt Törökországnak. A török elnök megköszönte a segítséget – olvasható a Kreml tájékoztatásában.

Törökországban a tűzoltók napok óta küzdenek az erdő- és bozóttüzekkel. Szombati híradás szerint eddig négy ember halt meg a tüzesetek miatt.

Az országban 98 helyen égett a növényzet, 88 tűzfészket sikerült megszüntetni, tíz helyen még küzdenek a tűzoltók a lángokkal.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...