2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Putyin terrorelhárítási együttműködés erősítését ajánlott fel Ausztriának

A terrorelhárítási együttműködés megerősítését ajánlotta fel az osztrák államfőhöz és a kancellárhoz intézett részvéttáviratában Vlagyimir Putyin orosz elnök a bécsi terrorcselekmények nyomán – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai közlemény szerint a Putyinnak az Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnökhöz és Andreas Kurz kormányfőhöz “a terrorizmus minden formája és megnyilvánulása” elleni küzdelemben való együttműködésről szóló javaslata a nemzetközi közösség más tagjaninak is szólt.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a TASZSZ-nak nyilatkozva Oroszország együttérzését fejezte ki a bécsi terrorcselekmény miatt.

Közölte, hogy az orosz nagykövetség kapcsolatba lépett az osztrák hatóságokkal az áldozatok állampolgárságának tisztázása érdekében.

Az osztrák fővárosban végrehajtott támadás hétfő este nyolc órakor kezdődött a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén. Az erősen felfegyverkezett merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A merényletben eddigi jelentések szerint négy járókelő és egy merénylő – az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa – veszítette életét, a bécsi kórházakban másféltucatnyi sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hét ember állapota súlyos.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...