2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Putyin találkozik Orbán Viktorral a budapesti Judo Világbajnokság megnyitóján

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Budapestre látogat, ahol Orbán Viktor meghívására részt vesz a magyar fővárosban megrendezésre kerülő 31. Dzsúdó Világbajnokság megnyitóján.

A Kreml sajtószolgálata csütörtökön megerősítette, hogy a tervek szerint munkamegbeszélést is tart az orosz államfő és a magyar kormányfő – írja a TASZSZ hírügynökség.

Tóth László a Magyar Judo Szövetség elnöke augusztus 17-én úgy nyilatkozott, hogy meghívták Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnököt az augusztus 28-i Judo Világbajnokság megnyitóünnepségre.Hozzátette, hogy az orosz államfő meghívóját a Nemzetközi Judo Szövetség küldte, amelynek tiszteletbeli elnöke Vlagyimir Putyin.

A 2017-es Judo Világbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre augusztus 28 és szeptember 3 között.

Vlagyimir Putyin

Közben Debrecen díszpolgári címet adott az orosz elnöknek

A honlapján adta hírül a Debreceni Egyetem, hogy díszpolgári címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Az indoklás szerint azért, mert Oroszország jelentős szerepet szán az univerzitásznak a Paks2 beruházásban. Idén júniusban írta alá a felsőoktatási intézmény és a Paksi Atomerőmű bővítésének fővállalkozója, a Roszatom, hogy az egyetem részt vesz a szakemberutánpótlás-képzésben. Putyin díszpolgári címét az egész egyetemi szenátus támogatta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó