2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Putyin Szevasztopolba látogatott a Nemzeti Egység Napján

Szevasztopolba látogatott Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a Karantinnaja-öböben virágot helyezett el az oroszországi polgárháború (1917-1922) áldozatainak emlékművénél.

November 4-én Oroszországban a Nemzeti Egység Napját ünneplik és ezt a megemlékezést is erre a napra időzítették.

Ezt követően az orosz államfő találkozott Szevasztopol kormányzójával Mihail Razvozsajevel.

A polgárháborúban harcolók emlékművét, amelyet idén áprilisban avattak fel az Oroszországi Hadtörténeti Társaság készítette el, az orosz elnök utasítására.

A Nemzeti Egység Napja

A Nemzeti Egység Napján arra emlékeznek, hogy 1612-ben Minyin és Pozsarszkij vezetésével a népfelkelő csapatok felszabadították Moszkvát a lengyel megszállás alól.

Minyin és Pozsarszkij emlékműve a Vörös téren

Már az Orosz Birodalomban is nemzeti ünnepnek számított november 4-e, a Nemzeti Egység Napja, egészen 1917-ig, amikor a szovjet forradalom emléknapjának nyilvánították. 2005-től azonban ismét a Nemzeti Egység Napját ünneplik, az 1612-es események, a Romanov-dinasztia megalakulásához vezető, zűrzavaros időszak végére emlékezve. November 4-e nem csak állami ünnep Oroszországban, ez a nap a Kazányi Miasszonyunk ünnepe is az orosz ortodox egyházban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó