2022, augusztus 9.
30 C
Budapest
20.8 C
Moszkva
Array

Putyin: provokáció volt a szíriai vegyi fegyver támadás

Oroszországnak minden oka megvan azt feltételezni, hogy a Damaszkusz külvárosában elkövetett vegyi fegyveres támadás ügyes és okos provokáció volt – mondta Vlagyimir Putyin államfő a Valdaj nemzetközi vitaklubban.

Minden okkal feltételezhető, hogy ez egy provokáció volt – mondta Putyin. Természetesen ez ügyes és okos, ugyanakkor primitív provokáció – mondta.  Vettek egy régi szovjet gyártmányú rakétát, amelyet a szíriai hadseregnél már kivontak a forgalomból. Az volt a legfontosabb, hogy a rakétán szerepeljen a “Készült a Szovjetunióban” felirat – tette hozzá.

Az orosz elnök emlékeztetett, hogy az augusztus 21-én Damaszkuszban elkövetett támadás nem az első volt, ahol vegyi fegyvert alkalmaztak Szíriában. Más eseteket miért nem vizsgáltak? – kérdezte az orosz államfő.

Putyin elmondta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának kell felelősségre vonnia azokat, akik elkövették ezt a bűncselekményt. Hangsúlyozta, hogy olyan intézkedések, mint a katonai csapások, nem oldanak meg minden problémát.

Az orosz államfő a szíriai kérdés mellett arról is beszélt, hogy Oroszországnak nemzeti önrendelkezésre van szüksége, különösen a globális verseny kontextusában.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...