2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Putyin Palesztináról: az igazságos rendezés két független állam létén alapul

A palesztin problémát az ENSZ Biztonsági Tanácsának álláspontjával összhangban, a térségben élő összes nép érdekeinek figyelembe vételével kell rendezni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor kedden Szocsiban fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt.

Putyin rámutatott, hogy az orosz álláspont változatlan: az igazságos rendezés két független állam létén alapul. Biztosította Abbászt, hogy “a munka ebben az irányba fog haladni, bármilyen nehéz is”.

Az orosz elnök hangsúlyozta a rendszeres kétoldalú eszmecsere fontosságát.

A házigazda szorgalmazta, hogy mielőbb folytassák az orosz-palesztin kormányközi bizottságnak a Covid-19 világjárvány miatt félbeszakadt munkáját.

Kitért arra, hogy Oroszország vakcinával, gyógyszerekkel és szakemberekkel támogatja Palesztinát a koronavírus elleni küzdelemben.

Rámutatott, hogy a kétoldalú kereskedelem az elmúlt évhez képest 30 százalékkal bővült.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó