2023, március 30.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Putyin: Oroszországnak van mivel válaszolnia azoknak, akik fenyegetik

Oroszországnak van mivel válaszolnia azoknak, akik fenyegetik – mondta Vlagyimir Putyin a sztálingrádi csata 80. évfordulója alkalmából rendezett koncerten mondott beszédében Volgográdon.

Az államfő megjegyezte, hogy ez az emlékezetes esemény nem csupán egy városért, hanem egy meggyötört, de le nem győzött ország létéért folytatott harc volt. Szerinte nemcsak a Nagy Honvédő Háború, hanem az egész második világháború kimenetele is ekkor dőlt el.

“Mi, ahogyan az már nem egyszer megtörtént történelmünk során, a döntő csatában összefogtunk és győztünk. A sztálingrádi csata méltán vonult be a történelembe, mint a Nagy Honvédő Háború egyik alapvető fordulópontja” – mondta az elnök.

Az államfő megjegyezte, hogy a nácizmus jelenlegi formájában veszélyt jelent az országra. Megjegyezte, hogy Oroszországnak vissza kell vernie a kollektív Nyugat agresszióját.

Vlagyimir Putyin Volgográdban, a Sztálingrádi csata 80. évfordulóján. Kép: Kreml

Putyin hangsúlyozta, hogy Moszkvát most ismét német Leopard harckocsik fenyegetik, és azt is tervezik, hogy Ukrajna területén a Bandera aktivistáinak kezeivel harcolnak ellene.

“De van mivel válaszolnunk, és ez nem ér véget a páncélozott járművek használatával. Ezt mindenkinek meg kell értenie” – mondta az államfő.

Hozzátette, hogy azok, akik Oroszországot fenyegetik, nem értik az egyszerű igazságot.

Szerinte “minden ember, mindannyian felnőttünk, és az anyatejjel szívtuk magunkba népünk hagyományait, a győztesek nemzedékének hagyományait, akik munkájukkal, verejtékükkel és vérükkel megteremtették hazánkat, és örökségként továbbadták nekünk”.

Vlagyimir Putyin Volgográdban, a Sztálingrádi csata 80. évfordulóján. Kép: Kreml

Oroszország 2022. február 24-én különleges műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök szerint célja, hogy megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá. Ennek érdekében – mondta – tervezik Ukrajna demilitarizálását és denácifikálását, valamint a donbászi civilek elleni véres bűncselekményekért felelős háborús bűnösök bíróság elé állítását.

A sztálingrádi csata (1942. július 17. – 1943. február 2.) a Nagy Honvédő Háború egyik legnagyobb csatája volt. Mintegy 100 ezer négyzetkilométernyi területen bontakozott ki, és a harcokban mindkét oldalon több mint 2,1 millió ember vett részt a különböző szakaszokban. A Sztálingrádnál működő német-fasiszta erők csoportosulásának veresége gyökeresen megváltoztatta a háború menetét, és a szovjet hadseregnek a német megszállók feletti győzelmének előhírnöke lett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó