2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

Putyin: Oroszországnak kellő ereje van garantálni a nemzetközi rendezvények biztonságát

Vlagyimir PutyinOroszországnak kellő ereje és eszköze van arra, hogy garantálni tudja a következő években a területén megrendezendő nagy nemzetközi politikai és sportrendezvények biztonságát – közölte kedden Vlagyimir Putyin, aki a terrorelhárító műveletekben részt vevő belügyi és belbiztonsági szervek vezetőivel tárgyalt. A következő években Oroszország lesz a házigazdája a világ hét gazdaságilag legfejlettebb országa és Oroszország együttműködési fóruma, a G8-csoport, valamint a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-as csoport csúcstalálkozójának. 2014-ben Szocsiban rendezik meg a téli olimpiát, és 2018-ban Oroszországban tartják a futball világbajnokságot. Vlagyimir Putyin kijelentette, az orosz rendvédelmi szervek számára becsületbeli ügy, hogy ezeket a rendezvényeket semmi se árnyékolja be.
Az orosz elnök a lehető leghatározottabb fellépést követelte a fegyveres testületektől és a belbiztonsági szervektől a terror elleni küzdelemben. Kiemelte, hogy a különleges szolgálatok munkája az utóbbi években sokkal hatékonyabbá vált, de arra figyelmeztetett, hogy bármilyen hibáért súlyos árat fizethetnek.
“Éppen ezért – mint mondta – szünet nélküli megelőző munkát kell folytatni. Ott pedig, ahol kell, nem tisztelve senkit, határozottan kell fellépni, ám ennek a tiszteletlenségnek elsősorban a terroristákra és a bűnözőkre kell irányulnia, de nagy gonddal kell bánni a törvénytisztelő állampolgárokkal” – fogalmazott Vlagyimir Putyin.

 

Hangsúlyozta, hogy a rendvédelmi szervek az utóbbi néhány hónapban “479 bűnözőt fogtak el, és az összecsapásokban 313 terroristát, közöttük 43 bandavezért semmisítettek meg, akik nem akarták letenni a fegyvert”.

Moszkva az utóbbi hónapokban jelentős erőket irányított az Észak-Kaukázusba, az orosz hatalom által banditáknak, terroristáknak nevezett fegyveres csoportok felszámolására.

A tanácskozáson Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter, Anatolij Szergyukov védelmi miniszter és Alekszandr Bortnyikov, az Orosz Föderáció Biztonsági Szolgálatának (FSZB) vezetője mellett az észak-kaukázusi föderációs kerülethez tartozó 7 köztársaság, illetve terület terrorelhárító egységeinek vezetői vettek részt.

Az Oroszország déli határa közelében fekvő, főként muszlimok lakta észak-kaukázusi régióhoz tartozó területen Dagesztánban, valamint Csecsenföldön és Ingusföldön a legnagyobb a feszültség.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...