2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Putyin: Oroszország új hiperszonikus fegyverek bemutatására készül

Oroszország olyan hiperszonikus fegyvereket fejlesztett ki, amelyek maximális sebessége eléri a Mach 9-et – jelentette be Vlagyimir Putyin elnök kedden a “Russia Calling!” elnevezésű befektetési fórumon.

Az összegyűlt szakértők előtt Putyin a nagy sebességű rakéták kifejlesztését “szükséges válasznak nevezte a nyugati akciókra”.

“Már sikeresen elvégeztük a teszteket, és az év elejétől már szolgálatban lesz egy tengeri telepítésű, Mach 9-es hiperszonikus rakéta” – mondta Putyin.

Bár nem nevezte meg a fegyvert, az elnök valószínűleg a Cirkonról beszélt, a világ első hiperszonikus cirkálórakétájáról, amely folyamatos aerodinamikai repülésre képes, miközben a légkörben a saját hajtóművének tolóerejét felhasználva manőverezik.

November elején Putyin elárulta, hogy a sikeres tesztelést követően a rakétákat 2022-től szállítják a haditengerészetnek.

“Most különösen fontos az új hiperszonikus fegyverrendszerek, nagy teljesítményű lézerek és robotrendszerek létrehozásához szükséges technológiák kifejlesztése és bevezetése, amelyek képesek lesznek hatékonyan fellépni a potenciális katonai fenyegetésekkel szemben, vagyis tovább erősítik országunk biztonságát” – mondta az elnök, aki videókonferencián keresztül vett részt az eseményen.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27963″]

A Cirkon rakétát idén már többször tesztelték fregattokról és tengeralattjárókról is.

Úgy tervezték, hogy segítse Oroszországot a tengeri fölény elérésében, és képes eltalálni az ellenséges felszíni hajókat, például fregattokat és repülőgép-hordozókat, valamint a hatótávolságán belül található szárazföldi célpontokat is.

Nagy sebessége miatt nehezen állítható meg légvédelmi rendszerrel, és a bejelentett hatótávolsága eléri az ezer kilométert.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...