2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Putyin: Oroszország népessége 500 milliós lehetne a múlt századi két szétesése nélkül

Oroszország lakossága mára elérhetné az 500 milliót, ha az ország nem esett volna szét kétszer a 20. század folyamán – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor a vlagyivosztoki Okean gyerekközpontban szerdán iskolásokkal találkozott a tanévnyitó alkalmából.

Az elnök rámutatott, hogy az elmúlt évszázad során kétszer “hullott szét az orosz államiság”. Az 1917-es forradalom után az Orosz Birodalom, majd a század végén a Szovjetunió omlott össze.

“És hogy miért? Alaposan ki kell elemezni, hogy mi volt a kiváltó oka ezeknek a drámai eseményeknek. Ha ezek nem történtek volna meg, más lenne az országunk. Egyes szakértők úgy gondolják, hogy a népességünk most 500 millió körül lenne. Gondoljatok csak bele” – mondta.

Putyin hangsúlyozta, hogy a jövőben semmiképp sem szabad megengedni, hogy az ilyen “tragikus események” megismétlődhessenek. Az okok tanulmányozása szerinte megmutatja, hogyan kell növelni az ország erejét és miként alakítani viszonyát a szomszédaival, a múlt pedig segít megérteni a mai történéseket és azt, hogy mit kell tenni a jövőben.

Az elnök a gyerekeknek elmondta egyebek között, hogy olyan bel- és külpolitikai szakértőnek tartja magát, akinek tudása álmából felébresztve is biztos ezekben a kérdésekben. Kérdésre válaszolva azt is bevallotta, hogy sikerült beteljesítenie gyerekkori álmát, azt hogy a hazája szolgálatának szentelhesse magát. Egyebek között arra is intette hallgatóságát, hogy ne higgyen az interneten fellehető “információs szemétnek”, csak a megbízható szakértőknek.

Egy tanuló az élőben közvetített találkozón kiigazította Putyint: amikor az elnök, az 1709-ben Nagy Péter cár és XII. Károly seregei között megvívott poltavai csatáról beszélt, az ütközetet tévesen hétéves háború (1756-1763) és nem a (nagy) északi háború (1700-1721) keretei közé helyezve. Putyin megköszönte Nyikanor Tolsztih vorkutai tanulónak a javítást, és folytatta gondolatmenetét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó