2022, szeptember 25.
13.3 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

Putyin: Oroszország nem fenyeget és nem akar megtámadni egyetlen országot sem

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország hadserege nem fenyeget és nem fog megtámadni senkit.

A fegyveres erőink nem fenyegetnek senkit… Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy mindenki meghallja – nem csak azok az emberek, akik ebben a teremben vannak – mondta az államfő szombaton Jaroszlavlban tett látogatása során.

Vlagyimir Putyin azokra a nyugati hírekre reagált, melyek szerint Oroszország megtámadhat más országokat, legfőképp a szomszédos balti államokat. Miért tennénk ilyet? – tette fel a kérdést az orosz elnök.

A legnagyobb területtel rendelkezünk a világon, mint mondtam, ezt mindenki tudja és hatékonyan kell gondoskodnunk az országunk és a népünk biztonságáról – tette hozzá.

Az orosz elnök megjegyezte, hogy az orosz fegyveres erők teljes mértékben képesek gondoskodni a biztonságról és az erőink fejlesztése tovább folytatóidk. Üdvözölte az eddig végrehajtott erőfeszítéseket, amelyeknek köszönhetően a hadsereg “hatékony… modern és nagyon eredményes.”

A katonai hadgyakorlataink számát a többszörösére növeltük, amely valamilyen okból aggodalmat váltanak ki kollégáinkból, nevezzük most így őket – tett hozzá Putyin.

Elmondta, hogy a többi ország hadgyakorlatai nem zavarják Oroszországot. Az orosz hadseregnek kompaktnak és nagyon eredményesnek kell lennie. Így folytatjuk a strukturális reformokat és folyamatosan optimalizáljuk a személyzeti állomány, tömeges leépítések nélkül.

Putyin megjegyezte, hogy a NATO célja, hogy harci egységeket küldjön a jövő év elején a balti államokba és Lengyelországba. Az alakulatokban 40 000 katona kapott helyet. A II. világháború óta ez lesz a legnagyobb katonai összevonás Oroszország közelében.

2014 áprilisa óta a NATO minden kapcsolatot felfüggesztett Oroszországgal, miután az egy népszavazást követően újraegyesült a Krím félszigettel és Szevasztopollal.

 

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Amerikai rakétákhoz átalakított ukrán MiG-29-eseket lőttek le az orosz harci gépek

Orosz harci repülőgépek lelőttek két ukrán MiG-29-es harci gépet, amelyeket amerikai gyártmányú radarelhárító fegyverek kilövésére módosítottak - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. A minisztérium...

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...