2023, április 2.
14 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

Putyin: Oroszország nem engedi meg a külső beavatkozást a parlamenti választásokba

Oroszország nem fogja megengedni, hogy kívülről beavatkozzanak a szeptemberben esedékes parlamenti választásaiba – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a parlamenti pártok vezetőivel szerdán folytatott tanácskozásán.

“A nép választását meg kell védenünk a külső beavatkozástól. Nem engedhetjük meg és nem fogjuk megengedni, hogy kívülről bármiféle csapást mérjenek Oroszország szuverenitására, népünk azon joga alapján, hogy ő legyen az úr a saját földjén” – mondta az elnök a videokonferencián.

Putyin kifejezte reményét, hogy a parlamenti pártok hazafias összetartása ebben a kérdésben továbbra is fennmarad. Emellett azt hangoztatta, hogy a parlamenti választásokat nyílt és tisztességes versenyben kell megtartani.

Megengedhetetlennek nevezte, hogy a nacionalizmust felhasználják az ország destabilizálására. Hangsúlyozta, hogy az ország egységének megőrzése érdekében az összes etnikum és vallás képviselőinek érdekeit figyelembe kell venni. Méltatta az előző rendszerben használt “szovjet nép” kifejezést, amely egyesítő hatású volt.

Hangot adott véleményének, miszerint az Északi Áramlat-2 földgázvezeték elleni támadások célja az, hogy Oroszországgal fizettessék meg a Nyugat az ukrajnai geopolitikai projektjének árát.

“Ez igazából elég primitív dolog. Ilyen világban élünk” – fűzte hozzá.

Putyin kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a Nyugatot a szólásszabadság témakörében. Mint mondta, a geopolitikai érdekeik elérése érdekében nem tiltakoznak az ellen, hogy Ukrajnában “egyetlen tollvonással” lekapcsoltak három ellenzéki tévéadót. Nehezményezte a Nyugat hallgatását azzal kapcsolatban is, hogy Lettország 16 orosz tévécsatorna sugárzását tette hozzáférhetetlenné.

Komoly kihívásnak nevezte a felhasználók hozzáférését korlátozó, magukat az Egyesült Államokban is kivételesnek tekintő IT-cégek magatartását. Meglátása szerint ez az “ideológiai vízválasztó” most végigvonul az egész világon.

Vlagyimir Putyin orosz elnök. Kép: Kreml

Az orosz vezető kifejezte készségét az Európával való együttműködésre, de megjegyezte, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket Oroszország nem fog elfelejteni. Ezek között említette meg a második világháború idején a szovjet polgári lakosság ellen elkövetett népirtást, amelynek kivizsgálása jelenleg is zajlik. Úgy vélekedett, ez lehetővé teszi a mai események szemlélését “nyitott szemmel”, illetve az orosz politika alakítását oly módon, hogy ilyesmi soha többé elő ne fordulhasson.

Leszögezte, hogy Oroszország számára mindig drága marad a második világháborúban aratott győzelem emlékezete, amely az apák és nagyapák véráldozata révén biztosította az ország jövőjének építését.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök. Kép: Kreml

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: orosz tűzörvény zúdul az ukrán állásokra a Szvatovo-Kremenna fronton

Az orosz Központi Katonai Körzet egységei folytatják offenzívájukat a frontvonalon Szvatovo-Kremenna közelében. Az orosz páncélos csoportok támadása előtt rakéta-sorozatvetők, tarackok és harckocsik tűzörvénye zúdul az...

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...
spot_img

Videó