2023, február 7.
-0.9 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Putyin: Oroszország győzelme elkerülhetetlen

Az ukrajnai különleges katonai művelet elkerülhetetlenül Oroszország győzelmével fog végződni, többek között a védelmi iparán keresztül – jelentette ki Vlagyimir Putyin a szentpétervári Obuhov gyár dolgozóival tartott találkozón.

Az elnök megjegyezte, hogy Oroszország évente háromszor annyi légvédelmi rakétát gyárt, mint az Egyesült Államok, és az ország védelmi ipara egészében körülbelül annyi rakétát állít elő különböző célokra, mint a világ többi része együttvéve.

“Termelésünk a világ termeléséhez hasonlítható” – hangsúlyozta.

Putyin egy sor egyéb részletet is felsorolt, amelyek – mint mondta – bizakodásra adnak okot a győzelemmel kapcsolatban.

“Ami a végeredményt és a győzelmet illeti, ami elkerülhetetlen, több olyan dolog is van, ami nem ment sehova, és ami alátámasztja a győzelmünket. Ez az orosz és általában a többnemzetiségű orosz nép egysége és összetartása, ez harcosaink bátorsága és hősiessége a különleges katonai műveletben és a fronton, és természetesen a védelmi és ipari komplexum, az önökhöz hasonló vállalatok és emberek és az egész gazdaság munkája” – mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az Almaz-Antej konszern északnyugati regionális központjában – Obuhovszkij üzemben. Kép: Kreml

Hangsúlyozta, hogy e kapcsolatok mindegyike – az ipar, az államháztartás helyzete, a szociális szféra, a családok támogatása, az egészségügy – megteremti Oroszország hatékony fejlődésének és győzelmének alapját.

Putyin azt is megjegyezte, hogy a hivatalban lévő kijevi hatóságok dicsőítik Sztepan Banderát, aki Hitler bűntársa volt, miközben az ukrán hadsereg folytatja a gyakorlatot, hogy a csapatai a civileket lövik Donbasszban és a szomszédos területeken.

Ezen okok miatt a jelenlegi ukrajnai rendszert neonáci rezsimnek lehet nevezni – folytatta az elnök.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem tehet mást, mint hogy fegyveres erőivel megvédi azokat az embereket, akik az orosz kultúra részének tekintik magukat, az orosz nyelvet beszélik, “ezt éppúgy ápolják, mint a kultúrájukat és a hagyományaikat”.

Vlagyimir Putyin az Almaz-Antej konszern szentpétervári gyárában. Kép: Kreml

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Vlagyimir Putyin az Almaz-Antej konszern szentpétervári gyárában. Kép: Kreml

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...