2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Hivatalos: Oroszország független államokként ismeri el a donyecki és luganszki népköztársaságot

Vlagyimir Putyin orosz elnök a belbiztonsági tanács hétfői ülését követően közölte, hogy még ma döntés születik a Donbassz két köztársaságának elismeréséről. A döntés megszületett: az Oroszországi Föderáció független államoknak ismeri el a Donyecki és Luganszki népköztársaságot – erősítette meg a Kreml.

Oroszország legmagasabb szintű biztonsági tisztviselői azt tanácsolták az elnöknek, hogy ismerje el a szakadár régiók függetlenségét.

Közölték, hogy nem látnak arra esélyt, hogy Kijev  végre fogja hajtani a minszki megállapodásokat, amely tartós békét garantálna a régióban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte a külföld államok vezetőivel, hogy Moszkva hivatalosan is elismeri a Donyecki (DNR) és a Luganszki (LNR) Népköztársaságok szuverenitását, két olyan államét, amelyek 2014-ben de facto elszakadtak Ukrajnától.

A Kreml hétfőn kiadott közleményében elárulta, hogy Putyin értesítette Emmanuel Macron francia elnököt és Olaf Scholz német kancellárt arról, hogy alá kívánja írni a Donbassz két szakadár régióját elismerő rendeletet.

A Donbassz két köztársasága még hétfőn reggel fordult az orosz elnökhöz azzal a kéréssel, hogy ismerje el őket független államokként.

A két népköztársaság még 2014-ben a kijevi Majdan eseményei után szakadt el Ukrajnától, amikor is az erőszakos utcai megmozdulások során leváltották a hivatalban lévő kormányt. Ez vezetett a háborúhoz a Donbasszban, ahol 2014 szeptemberében a minszki megállapodás vetett véget a harcoknak, de a megállapodás végrehajtása megszakadt.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29937″]

Így menekültek az ukrán agresszió elől Gorlovkából a civilek Oroszországba.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29924″]

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...