2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Putyin nyersanyag és termék exporttilalommal válaszol a szankciókra

Vlagyimir Putyin rendeletben utasította a miniszteri kabinetet, hogy két héten belül határozzák meg azon országok listáját, akik a tilalom alá fognak tartozni – írja az Interfax.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy 2022-ben korlátozzák, illetve betiltják bizonyos termékek és nyersanyagok oroszországi importját és exportját a kormány által meghatározandó terméklistákról – derül ki az Oroszország biztonságának szavatolását célzó különleges külgazdasági intézkedésekről szóló rendeletből.

“Biztosítani kell a következő különleges gazdasági intézkedések végrehajtását 2022. december 31-ig: az Oroszországi Föderáció kormánya által meghatározott listák szerinti termékek és/vagy nyersanyagok export- és importtilalma” – áll a dokumentumban, hozzátéve, hogy külön listán határozzák meg azokat az árukat, amelyek exportját és importját korlátozzák.

A kormánynak két héten belül meg kell határoznia az ezen határozatok hatálya alá tartozó államok listáját.

Ezek a korlátozások nem vonatkoznak majd azokra a termékekre vagy nyersanyagokra, amelyeket az állampolgárok személyes szükségleteiket érintik.

Továbbá a kabinetnek lehetősége lesz arra, hogy bizonyos termékekre, illetve bizonyos személyekre vagy vállalatokra vonatkozóan meghatározza ezen intézkedések végrehajtásának kivételeit.

Az új intézkedések a korábbi elnöki rendeletekben felvázolt intézkedések mellett kerülnek bevezetésre. Korábban Oroszország különleges gazdasági intézkedéseket vezetett be az USA és más államok, valamint nemzetközi szervezetek barátságtalan intézkedéseire válaszul, valamint az Oroszország pénzügyi stabilitásának biztosítását célzó ideiglenes gazdasági intézkedéseket.

Az új rendeletet Oroszország biztonságának és az ipar zavartalan működésének biztosítása érdekében írták alá. A rendelet a hivatalos kihirdetés pillanatától lép hatályba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...