2023, március 28.
2.1 C
Budapest
2.3 C
Moszkva

Putyin: a NOB politikai indíttatású döntést hozott, de nem lesz bojkott

Vlagyimir Putyin orosz elnök is kommentálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntését, melynek értelmében az orosz sportolók nem vehetnek részt hazájuk színeiben a 2018-as téli olimpián.

Az államfő Nyizsnyij Novgorodban elmondta, hogy a NOB döntése politikai indíttatású, de nem készülnek bojkottálni az ötkarikás játékokat.

„Minden úgy tűnik, mint egy teljesen összehangolt és politikailag motivált döntés” – mondta Putyin. „Ezt látjuk. Számomra nincs kétség ezzel kapcsolatban.”

Én is aggódom a srácokért, akik közül sokat személyesen ismerek és barátaimnak tekintem őket – mondta Putyin.

Az elnök hozzátette: kérdés, hogy azok az orosz sportolók, akik versenyezhetnek Pjongcshangban, miért nem tehetik ezt meg az orosz zászló alatt, és miért kell az ötkarikás zászló alatt szerepelniük.

Más sportolókkal ellentétben az orosz sportolók háromszoros ellenőrzést kapnak – emlékeztetett az elnök. Mit jelent ez a gyakorlatban és hogyan fogják megszervezni – kérdezte.

Mind egyéni, mind csapat szinten egyénileg kell a sportolóknak döntést hozniuk, hogy részt vesznek-e az olimpián – közölte az orosz államfő.

Az eltiltások hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette “független vizsgálóbizottság” jelentése áll, mely az oroszok “államilag támogatott”, rendszerszintű doppingolását “tárta fel”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó