2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Putyin: a NOB politikai indíttatású döntést hozott, de nem lesz bojkott

Vlagyimir Putyin orosz elnök is kommentálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntését, melynek értelmében az orosz sportolók nem vehetnek részt hazájuk színeiben a 2018-as téli olimpián.

Az államfő Nyizsnyij Novgorodban elmondta, hogy a NOB döntése politikai indíttatású, de nem készülnek bojkottálni az ötkarikás játékokat.

„Minden úgy tűnik, mint egy teljesen összehangolt és politikailag motivált döntés” – mondta Putyin. „Ezt látjuk. Számomra nincs kétség ezzel kapcsolatban.”

Én is aggódom a srácokért, akik közül sokat személyesen ismerek és barátaimnak tekintem őket – mondta Putyin.

Az elnök hozzátette: kérdés, hogy azok az orosz sportolók, akik versenyezhetnek Pjongcshangban, miért nem tehetik ezt meg az orosz zászló alatt, és miért kell az ötkarikás zászló alatt szerepelniük.

Más sportolókkal ellentétben az orosz sportolók háromszoros ellenőrzést kapnak – emlékeztetett az elnök. Mit jelent ez a gyakorlatban és hogyan fogják megszervezni – kérdezte.

Mind egyéni, mind csapat szinten egyénileg kell a sportolóknak döntést hozniuk, hogy részt vesznek-e az olimpián – közölte az orosz államfő.

Az eltiltások hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette “független vizsgálóbizottság” jelentése áll, mely az oroszok “államilag támogatott”, rendszerszintű doppingolását “tárta fel”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...