2022, augusztus 16.
32.7 C
Budapest
28.3 C
Moszkva
Array

Putyin nem megy Auschwitzba

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésen – értesült az Interfax orosz hírügynökség.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő elmondta, hogy nem szerepel az államfő ütemtervei között a január 27-i lengyelországi megemlékezés.

Az orosz elnök távolmaradása azért is különös, mert az auschwitz-birkenaui haláltáborban rengeteg szovjet hadifoglyot öltek meg, a tábort ráadásul a Vörös Hadsereg katonái szabadították fel.

Lengyelország nem küldött meghívót

Az ukrajnai beavatkozás miatt a Moszkva egyik leghangosabb kritikusaként számon tartott Lengyelország nem küldött formális meghívót az orosz államfőnek, tartva a belpolitikai következményektől.

A lengyel külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy nem ő a felelős a megemlékezés megszervezéséért, a tárcánál ugyanakkor leszögezték, hogy egyetlen országot sem zártak ki az eseményről.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...