2022, május 19.
13.2 C
Budapest
9.5 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin: nem lett volna harmadik világháború, ha Oroszország elsüllyesztette volna a brit rombolót

Nem tört volna ki a harmadik világháború, ha Oroszország elsüllyesztette volna azt a brit rombolót, amely a Krímnél megsértette a tengeri határát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai élő tévéműsorban, nézői kérdésekre válaszolva.

“Még ha el is süllyesztettük volna ezt a hajót, akkor is nehezen tudnám elképzelni, hogy a harmadik világháború szélére kerültünk volna, mert azok, akik ezt csinálják, tudják, hogy nem tudnak győztesként kikerülni ebből a háborúból” – mondta.

Putyin a Defender romboló esetét “összetett provokációnak” nevezte, mert a brit hadihajó múlt szerdai határsértését megelőzően az amerikaiak egy felderítőgépet küldtek a térségbe Krétáról.

A brit rombolót az Oroszországgal újraegyesült Krím félsziget közelében figyelmeztető lövésekkel és bombavetéssel kényszerítettek az orosz területi vizek elhagyására.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26571″]

Putyin: aggasztó az ukrán területek nyugati katonai birtokbavétele

Aggasztó, hogy a nyugati országok megkezdték Ukrajna területének katonai birtokbavételét – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin nehezményezte: a nyugati országok ahelyett, hogy méltányolták volna, hogy aggályaikra reagálva leállíttatta az orosz hadgyakorlatot az ukrán határ közelében, maguk “nyomultak” oda az orosz határhoz.

Kép: Kreml

Az orosz elnök azt mondta, hogy nincs oka találkozni ukrán hivatali partnerével, Volodimir Zelenszkijjel, aki szerinte külső irányítás alá helyezte a hazáját.

Úgy vélekedett, hogy az ukrán kulcskérdések nem Kijevben, hanem Berlinben és Washingtonban dőlnek el.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS