2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Putyin meghatározta az orosz védelmi ipar prioritásait

Az orosz védelmi ipari óriás vállalat, a Rosztyeh kulcsszerepet játszik Oroszország technológiai szuverenitásának biztosításában, de fel kell használnia a nyugati fegyverek elleni harcban szerzett valós harci tapasztalatokat Ukrajnában, hogy bizonyos hazai rendszereket feljavítson – mondta Vlagyimir Putyin elnök pénteken.

A Rosztyeh felelős a csúcstechnológiai termékek fejlesztéséért, gyártásáért és exportjáért, nemcsak katonai, hanem polgári felhasználásra is – jegyezte meg Putyin a konglomerátum 15. évfordulóját ünneplő fogadáson.

“Azok a tapasztalatok, amelyeket a [ukrajnai] különleges hadművelet végrehajtása és a modern nyugati haditechnikai modellekkel szembeni fellépés során szereztünk, nagyon jók, és ezeket fel kell használni a hazai gyártású fegyvereink egyes típusainak minőségének, megbízhatóságának és harci jellemzőinek javítására” – mondta az elnök.

Putyin szerint az “első számú” feladat most az, hogy mindent megtegyünk a hadsereg, különösen “a különleges katonai műveletben bevetett minden század és szakasz teljes körű ellátása érdekében”.

A fokozott katonai termelésnek lendületet kell adnia a kapcsolódó polgári iparágaknak is – mondta -, a fejlesztési irodák közötti belső versenynek pedig ki kell egyengetnie az utat a harcban már bizonyított felszerelések legjobb modelljeinek elkészítéséhez.

A 2007-es döntés egy “erős ipari zászlóshajó” létrehozásáról teljesen indokoltnak bizonyult – mondta Putyin. A Rosztyeh jelenleg mintegy 700 leányvállalatból áll, amelyek több mint 450 ezer embert foglalkoztatnak.

Egyes elemzők azon állításaira reagálva, hogy Oroszország kifogyóban van a fegyverekből és lőszerekből, Dmitrij Medvegyev volt elnök – és a nemzetbiztonsági tanács jelenlegi elnökhelyettese – a múlt hónapban azt mondta, hogy a Nyugat “ne tartsa vissza addig a lélegzetét”. A gyárak éjjel-nappal dolgoznak, hogy tankokat, fegyvereket, rakétákat és drónokat gyártsanak – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...