2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Putyin megbeszéléseket tart Xi Jinping kínai államfővel Tádzsikisztánban

Oroszország és Kína szorosan együttműködik az ENSZ, a G-2O ,a Sanghai Együttműködési Szervezet (SCO) és a BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) szövetségekben.

Moszkva – szeptember 1O. – Itar Tass

Az orosz államfő a mai napon találkozik kínai kollégájával, Xi Jinping-el Tádzsikisztán fővárosában, Dushanbe-ben – még a Sanghai Együttműködési Szervezet megrendezésre kerülő államfői csúcstalálkozója előtt – mondta el Putyin elnök szárnysegédje szerdán a médiának.

“A két vezető egy negyedik találkozót is fog tartani ebben az évben” – mondotta Yuri Ushakov – “a két államfő eszmecserét folytat a napirendi nemzetközi kérdésekről, beleértve a Sanghai Együttműködési Szervezet interakcióinak mélyítési lehetőségeit is”.

Oroszország helyzete a sürgető globális problémákban egybeesik Kínáéval, vagy legalábbis nagyon közeli ahhoz, különösen az iráni nukleáris program ügye, és a szituáció a koreai-félszigeten.

Oroszország és Kína szorosan együttműködik az ENSZ, a G-2O ,a Sanghai Együttműködési Szervezet (SCO) és a BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) szövetségekben.

Mi a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO)? Egy kormányközi szervezet, melyet 2001-ben alapított Kína és Oroszország, két dinamikusan fejlődő nagyhatalom, valamint az szomszédiak, Kazahsztán, Kirgizisztán , Tádzsikisztán és Üzbegisztán, mint alapítók, India, Irán, Mongólia és Pakisztán, mint megfigyelők – ez ma a Sanghaji Együttműködés Szervezetének (SESZ), azaz Shanghai Cooperation Organisation (SCO) tagsági listája.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....