2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Putyin leváltotta Penza megye korrupcióval vádolt kormányzóját

Leváltotta Vlagyimir Putyin orosz elnök Ivan Belozercevet, az oroszországi Penza megye kormányzóját, akit 31 millió rubel (jelenlegi árfolyamon több mint 125 millió forint) vesztegetési pénz elfogadásának gyanújával tartóztattak le.

Putyin a bizalom elvesztésére hivatkozva vonta vissza a kormányzó megbízatását.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása szerint Belozercev mellett vasárnap őrizetbe vették Borisz Spigelt, a Biotek gyógyszeripari cégcsoport vezetőjét, volt szenátort és négy másik személyt is. Az érintettek ellen eljárás indult vesztegetés kifizetése, illetve átvétele címen.

Az SZK úgy tájékoztatta a sajtót, hogy a kormányzót a Biotek a megyei beszerzéseken való versenyelőnyhöz juttatása érdekében, közvetítőkön keresztül korrumpálta. Elítéltetése esetén a kormányzóra és a vállalkozóra egyaránt 15 évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki.

Belozercev nem ismerte el bűnösségét. A Biotek egyebek mellett gyorsteszteket gyárt az új típusú koronavírus kimutatására.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó