2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Putyin köszönetet mondott a különleges katonai műveletben részt vevő katonáknak és önkénteseknek

Vlagyimir Putyin orosz elnök köszönetet mondott a különleges katonai műveletben részt vevő katonáknak és önkénteseknek – mondta a katonai tudósítókkal folytatott megbeszélés nem nyilvános részében. A beszélgetés egy részletét a “Moszkva. Kreml. Putyin” című műsor újságírója tett közzé Telegram-csatornáján.

“Köszönetet kell mondanunk nekik ezért a motivációért és azért, hogy készek megvédeni nagyszerű hazánkat” – mondta Putyin.

Oroszország nagy előnyének nevezte az orosz társadalmon belüli szolidaritást a különleges katonai művelet során.

“Ez Oroszország nagy előnye” – mondta.

Putyin hozzátette, hogy néhány sebesült katona önként tér vissza, hogy részt vegyen a különleges katonai műveletben, és elmondta, hogy személyesen kellett szólnia néhány katonának, hogy menjen haza.

Putyin úgy véli, hogy a civil szakembereknek együtt kell dolgozniuk a katonai szakemberekkel. “Szükségünk van pszichológusokra, képzett előadókra és történészekre, akik ismerik a témát” – mondta.

Putyin azt is elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők által az ellentámadás során elszenvedett súlyos veszteségekről szóló megjegyzéseit Ukrajnában is megerősítették.

“Egyébként, amit az ellenség veszteségeiről mondtam – beszélgetésekben is megerősítik. Sok csatorna van” – mondta. Korábban azt mondta, hogy az ukrán fél veszteségei “nagyon nagyok, körülbelül 1:10 arány az orosz hadsereghez képest”.

Ami az orosz védelmi szektort illeti, Putyin megjegyezte, hogy az UAV-k (pilóta nélküli légi járművek) fejlesztése prioritást élvez. “Dolgozunk rajta” – mondta Putyin egy újságírói kérdésre válaszolva a hadiipar dróngyártással kapcsolatos bővítéséről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó