2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Putyin: Kijev nem tekinti saját polgárainak azokat, akiket az aknamezőkre hajt

Az ukrán hatóságok, akik offenzívába taszítják népüket, úgy viselkednek, mintha azok nem is a saját állampolgáraik lennének – jelentette ki Vlagyimir Putyin az LNR megbízott vezetőjével, Leonyid Pasecsnyikkel folytatott megbeszélésen.

“Néha megnézem, mit csinál a szembenálló fél – az a benyomásom, hogy egyáltalán nem a saját embereik azok, akiket az aknamezőkre tolnak előre. <…> Úgy viselkednek, mintha egyáltalán nem is az ő polgáraik lennének. Ez elképesztő. De ez az ő dolguk, az ő problémáik” – mondta az elnök.

Putyin ugyanakkor megjegyezte, hogy a helyzet a frontvonalon stabil.

Pasecsnyik a maga részéről arról számolt be az államfőnek, hogy a Luganszki Népköztársaságban a frontvonal közelsége miatt továbbra is feszült a helyzet.

Az elnök megjegyezte, hogy az LNR vezetői csapata jó munkát végez, és a jelenlegi nehéz körülmények között is képes lesz megszervezni a választásokat a köztársaságban.

Putyin a visszajelzések érdekében közvetlen kapcsolatfelvételre szólított fel az emberekkel.

“A helyzet nem könnyű, az embereknek össze kell szedniük magukat és készen kell állniuk a komoly munkára. Az elmúlt hónapok, az elmúlt másfél év eredményeiből látom: természetesen vannak tehetséges emberek. Senki sem vár valami alamizsnára, senki sem áll kinyújtott kézzel, mindenki kész dolgozni – dolgozni akar és tud” – tette hozzá az államfő.

Biztosított arról, hogy Moszkva segíteni fogja ezt a folyamatot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó