2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Putyin kemény választ ígért az ukránok terrortámadására

Az orosz elnök megerősítette, hogy a Krími híd felrobbantása után tömeges csapásokat indítottak az ukrán energetikai infrastruktúra ellen.

Cikkünk frissül. A légicsapások élő közvetítését itt találod.

Ha Ukrajna újabb terrortámadásokat szervez Oroszország ellen, akkor a hétfőihez hasonló jelentős katonai válaszlépésre kerül sor – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Megerősítette, hogy az orosz csapatok “nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel nagy erejű csapást mértek ukrán energetikai objektumokra, valamint katonai irányító és kommunikációs eszközökre”. A támadás két nappal azután történt, hogy egy bomba megrongálta a stratégiai fontosságú Krími hidat, amelyet Moszkva ukrán terrortámadásnak nevezett.

“Ha további kísérletek történnek terrortámadások végrehajtására a mi területünkön, Oroszország határozottan és az Oroszország ellen létrehozott fenyegetéseknek megfelelő mértékben fog válaszolni” – tette hozzá Putyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...