2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Putyin: katonai lépéseket teszünk, ha a NATO tovább közeledik határainkhoz

Oroszország kész haditechnikai lépéseket tenni, ha a NATO tovább közeledik a határai felé – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz védelmi minisztérium kollégiumának keddi tanácskozásán.

Putyin rámutatott: ha a NATO infrastruktúrája megjelenik Ukrajna területén, akkor a szövetség rakétáinak repülési ideje 7-10 percre, a hiperszonikus fegyvereké pedig 5 percre rövidül.

Megismételte, hogy Oroszországnak nem szóbeli, hanem jogi formába öntött biztonsági garanciákra van szüksége. Hozzáfűzte, hogy az Egyesült Államok esetében szerinte ezekben sem lehet megbízni.

“Abban az esetben, ha a nyugati kollégák egyértelműen agresszív politikát folytatnak, megfelelő haditechnikai intézkedéseket fogunk hozni, és keményen válaszolunk a barátságtalan lépésekre” – figyelmeztetett az orosz elnök.

Emlékeztetett rá, hogy az Egyesült Államok az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) felhatalmazása nélkül lépett fel Jugoszlávia, Irak és Szíria ellen.

“Azt teszik, amit akarnak” – fogalmazott az orosz vezető.

“Amikor meg valami nem felel meg az érdekeiknek, azonnal a nemzetközi jogra és az ENSZ-re hivatkoznak. Ezekből a manipulációkból elegünk van” – tette hozzá.

Rámutatott, hogy Oroszországnak az elmúlt években sikerült “jó harckészültségi szintet” elérnie, mint mondta, “a tempó nagyon tisztességes volt, a számunkra megfelelő”. Mint mondta, az orosz fegyveres erők felszerelésében a korszerű fegyverzet aránya elérte a 71, a nukleáris erőknél pedig a 89 százalékot.

Putyin hangsúlyozta, Oroszországnak “minden joga megvan” olyan intézkedéseket hozni, amely garantálja a biztonságát és szuverenitását.

Az orosz elnök kiemelte, Moszkva nem követel magának különleges, kizárólagos feltételeket.

“Oroszország egyenlő és oszthatatlan biztonságot képvisel az egész eurázsiai térségben” – mondta Putyin.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28419″]

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...