2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Putyin helyretette az ukrán állami hírügynökség újságíróját

Vlagyimir Putyin orosz elnök helyretette az ukrán állami UNIAN hírügynökség riporterét, aki a Donbasszról és a Kercsi-szorosnál történtekről kérdezte az államfőt éves moszkvai sajtótájékoztatóján.

A riporter megkérdezte, hogy Oroszország mennyit költ a megszállt Donbassz-ra? Miért lövik az ukránokat? Mi lesz a fogolycserékkel és miért avatkozik be az ukrán választásokba?

Putyin válaszolt: Nem Oroszország tartja teljes gazdasági blokád alatt a Donbasszt, hanem Kijev. Ukrán katonák lövik az embereket Donbansszban, nem az oroszok. Oroszország támogatja az ott élőket a túlélésben.

Az ukrán újságíró kérdezett a Kercsi-szorosnál történtekről is. Az ukrán tengerészek felől érdeklődött, akiket a határsértés miatt Oroszország őrizetbe vett.

Putyin elmondta, hogy Kijev abban reménykedik, hogy Oroszország megölte a tengerészeket. Sorsukról a bíróság dönt – tette hozzá.

Az orosz elnök élesen bírálta az ukrán kormány a Kercsi-szorosnál történt provokáció miatt.

Putyin elmondta, hogy a provokáció sikeressége vitatható, mert az egyik jelölt (Petro Porosenko ukrán elnök) támogatottsága ugyan emelkedett, de még mindig nagyon távol van az első helytől a közvélemény-kutatások szerint.

Elmondta, hogy az orosz-ukrán kereskedelmi forgalom az ukrán vezetés “legjobb erőfeszítései ellenére” is növekszik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki éves sajtótájékoztatóján több mint 1600 orosz és nemzetközi újságíró vesz részt.

Az eseményt élőben közvetítettük:

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó