2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin helyretette az ukrán állami hírügynökség újságíróját

Vlagyimir Putyin orosz elnök helyretette az ukrán állami UNIAN hírügynökség riporterét, aki a Donbasszról és a Kercsi-szorosnál történtekről kérdezte az államfőt éves moszkvai sajtótájékoztatóján.

A riporter megkérdezte, hogy Oroszország mennyit költ a megszállt Donbassz-ra? Miért lövik az ukránokat? Mi lesz a fogolycserékkel és miért avatkozik be az ukrán választásokba?

Putyin válaszolt: Nem Oroszország tartja teljes gazdasági blokád alatt a Donbasszt, hanem Kijev. Ukrán katonák lövik az embereket Donbansszban, nem az oroszok. Oroszország támogatja az ott élőket a túlélésben.

Az ukrán újságíró kérdezett a Kercsi-szorosnál történtekről is. Az ukrán tengerészek felől érdeklődött, akiket a határsértés miatt Oroszország őrizetbe vett.

Putyin elmondta, hogy Kijev abban reménykedik, hogy Oroszország megölte a tengerészeket. Sorsukról a bíróság dönt – tette hozzá.

Az orosz elnök élesen bírálta az ukrán kormány a Kercsi-szorosnál történt provokáció miatt.

Putyin elmondta, hogy a provokáció sikeressége vitatható, mert az egyik jelölt (Petro Porosenko ukrán elnök) támogatottsága ugyan emelkedett, de még mindig nagyon távol van az első helytől a közvélemény-kutatások szerint.

Elmondta, hogy az orosz-ukrán kereskedelmi forgalom az ukrán vezetés “legjobb erőfeszítései ellenére” is növekszik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki éves sajtótájékoztatóján több mint 1600 orosz és nemzetközi újságíró vesz részt.

Az eseményt élőben közvetítettük:

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS