2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival tartott találkozón.

“Talán nem lett volna ennyi civil áldozat, nem lett volna ennyi halott gyermek” – tette hozzá az elnök.

Megjegyezte, hogy 2014-ben Moszkva még nem érzékelte teljesen a Donbassz lakosságának hangulatát, mivel akkoriban nem lehetett teljesen megérteni a térségben zajló eseményeket.

“Abból a feltételezésből indultunk ki, hogy talán létrejön egy megállapodás, és Luganszk és Donyeck – a megállapodások, a minszki megállapodások keretein belül, amelyekről valószínűleg önök is tudnak – még mindig képes lesz valahogyan újraegyesülni Ukrajnával. Őszintén dolgoztunk ezen” – mondta Putyin.

Az ukrán hatóságok 2014 áprilisában katonai műveletet indítottak a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok ellen, amelyek a 2014. februári kijevi puccsot követően kikiáltották függetlenségüket.

A kapcsolattartó csoport Belaruszban tartott ülésein többek között a Donbassz helyzet rendezésének kérdését is megvitatták. Kijev nyolc év alatt a minszki megállapodások egyetlen pontját sem hajtotta végre, folytatta a köztársaságok bombázását, és közlekedési és gazdasági blokádot vezetett be. Nyolc éven át például nem fizette ki a nyugdíjakat sem.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...