2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Putyin figyelmeztette a Fekete-tengerre irányított amerikai hadihajót

Vlagyimir Putyin orosz elnök is reagált a hírre, miszerint hétfőn az Egyesült Államok 6. flottájának zászlóshajójaként funkcionáló USS Mount Whitney parancsnoki hajót a Fekete-tenger irányították át.

Putyin közölte, hogy a Fekete-tengerre érkező amerikai hadihajó jól látható távcsővel, vagy Oroszország védelmi rendszereinek irányzékával.

Az orosz államfő éppen a Fekete-tenger partján fekvő Szocsiban tartózkodik, ahol védelmi ipari találkozókon vesz részt.

Mint azt Önök is tudják, most lépett be egy amerikai hadihajó a Fekete-tengerre. Megnézhetjük távcsővel, vagy a megfelelő védelmi rendszerek irányzékával – mondta Putyin.

A USS Mount Whitney parancsnoki hajó a Fekete-tengerre indult, ahol a NATO-val közös műveletekben vesz részt – közölte az amerikai haditengerészet 6. flottája a Twitteren.

Az Egyesült Államok 6. flottájának zászlóshajója a USS Mount Whitney megkezdte északi irányú tranzitját a Fekete-tengeren, hogy együttműködjön a NATO-szövetségesekkel és partnereikkel a régióban – olvasható a közleményben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó