2022, október 3.
13.3 C
Budapest
13.2 C
Moszkva

Putyin figyelmeztette a Fekete-tengerre irányított amerikai hadihajót

Vlagyimir Putyin orosz elnök is reagált a hírre, miszerint hétfőn az Egyesült Államok 6. flottájának zászlóshajójaként funkcionáló USS Mount Whitney parancsnoki hajót a Fekete-tenger irányították át.

Putyin közölte, hogy a Fekete-tengerre érkező amerikai hadihajó jól látható távcsővel, vagy Oroszország védelmi rendszereinek irányzékával.

Az orosz államfő éppen a Fekete-tenger partján fekvő Szocsiban tartózkodik, ahol védelmi ipari találkozókon vesz részt.

Mint azt Önök is tudják, most lépett be egy amerikai hadihajó a Fekete-tengerre. Megnézhetjük távcsővel, vagy a megfelelő védelmi rendszerek irányzékával – mondta Putyin.

A USS Mount Whitney parancsnoki hajó a Fekete-tengerre indult, ahol a NATO-val közös műveletekben vesz részt – közölte az amerikai haditengerészet 6. flottája a Twitteren.

Az Egyesült Államok 6. flottájának zászlóshajója a USS Mount Whitney megkezdte északi irányú tranzitját a Fekete-tengeren, hogy együttműködjön a NATO-szövetségesekkel és partnereikkel a régióban – olvasható a közleményben.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...

A Star Wars filmek sztárja drónflottát kér a világtól Ukrajnának és pénzt gyűjt Zelenszkijnek

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész arra kérte a világot, hogy segítsenek Ukrajnának nagyobb drónflotta beszerzésében az Oroszországgal fennálló konfliktusban. "Ukrajnának drónokra van...

Kissinger: nem lenne bölcs dolog felvenni Ukrajnát a NATO-ba

Nem volt bölcs Washington azon kísérlete, hogy a Szovjetunió összeomlása után Ukrajnát a NATO-ba integrálja - jelentette ki pénteken Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A...