2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Putyin és az algériai elnök megállapodott a két ország közötti kapcsolatok fokozásáról

Vlagyimir Putyin orosz elnök és algériai kollégája, Abdelmadjid Tebboune megállapodtak abban, hogy különböző szinteken aktívabb együttműködést folytatnak, valamint felgyorsítják a fontos dokumentumok előkészítését – jelentette a Kreml sajtószolgálata a két vezető keddi megbeszélését követően.

“Megállapodtak a különböző szintű kapcsolatok fokozásában és a fontos kétoldalú dokumentumok előkészítésében” – áll a közleményben.

A két elnök legutóbb tavaly áprilisban beszélt telefonon. Akkor a megbeszélt témák között szerepelt az OPEC+ vonal mentén történő koordináció, valamint regionális kérdések, köztük a palesztin-izraeli konfliktus övezetében kialakult helyzet is. Az Ukrajna körüli helyzet is szóba került.

Tavaly szeptemberben, amikor a nagykövetek bemutatták diplomáciai megbízólevelüket, Putyin megjegyezte, hogy a Moszkva és Algír közötti interakció stratégiai partnerség. Elmondása szerint Algéria “jelentőségét tekintve a második, kereskedelmi volumenét tekintve pedig Oroszország vezető kereskedelmi partnere Afrikában”. Az orosz elnök rámutatott, hogy a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági együttműködés továbbra is aktívan fejlődik, akárcsak a kapcsolatok más területeken, köztük a katonai-műszaki és humanitárius területeken.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó