2022, július 7.
26.2 C
Budapest
30.6 C
Moszkva

Putyin ellátogatott a Vosztocsnij űrrepülőtér második ütemének építéséhez

Az orosz űrrendszerek és a fellövések árának csökkentését sürgette a minőség és megbízhatóság szintjének fenntartása mellett a Roszkoszmosz állami vállalat vezetőitől Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken felkereste az Oroszország Amuri területén található Vosztocsnij űrrepülőteret.

Putyin a három éve üzembe helyezett új orosz űrlétesítmény fejlesztéséről folytatott tanácskozáson azt hangoztatta, hogy “optimalizálni kell a termékek önköltségét” és hogy mind műszaki, mind gazdasági vonatkozásban fenn kell tartani a versenyképességet.

Az orosz elnök arra utasította a Roszkoszmosz vezetőit, hogy tartsák magukat az ütemtervhez mind az űrrepülőtér fejlesztése, mind pedig az új hordozórakéták kipróbálása terén.

A Vosztocsnij űrrepülőtér második ütemének kivitelezése zajlik

Dmitrij Rogozin, az űrkutatási vállalat vezérigazgatója azt mondta, hogy a Vosztocsnij űrrepülőtér második ütemének építése a tervek szerint zajlik, sőt, egy kicsit előbbre is tart, és még 40 hónap van hátra a határidő leteltéig.

Mint mondta, Protonokat felváltó Angara nehézrakéta első felbocsátását 2023 augusztusára ütemezték be.

Rogozin egyébként márciusban azt állította, hogy feleannyiba kerül az űrhajósok repülése a Szojuz MSZ, mint az amerikai Crew Dragon űrhajókon, ahol egy ülés orosz szakértői becslések szerint legkevesebb 110-120 millió dollárba kerül majd.

Az első rakéta 2016. április 28-én startolt el Vosztocsnijról.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajnát letörölhetik a térképről – mondta Trump volt katonai tanácsadója

Ukrajna eltűnhet a térképről, ha nem sikerül békésen rendezni az Oroszországgal fennálló konfliktust - jelentette ki Douglas Macgregor ezredes, Trump volt katonai tanácsadója a...

Az orosz légierő légicsapással akadályozta meg, hogy ukrán zászlót tűzzenek ki a Kígyó-szigeten

Az orosz légierő megakadályozta, hogy az ukrán hadsereg zászlót tűzzön ki a Kígyó-szigeten, az ukrán fegyveres erők katonáinak egy részét egy nagy pontosságú rakétacsapás...

Felmérés: Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot és területekről kell lemondani – mondják a németek

A németek csaknem fele úgy véli, hogy Ukrajnának területeket kellene átengednie az ország keleti részén, hogy békeszerződést kössön Oroszországgal - derül ki a német...