2024, március 1.
12.7 C
Budapest
1.7 C
Moszkva

Putyin: dönteni kell, hogy ilyen diszkriminatív környezetben részt vegyenek-e sportolóink az olimpián

Az Orosz Olimpiai Bizottságnak és az ország sportminisztériumának végleges döntést kell hoznia az ország sportolóinak részvételéről a közelgő olimpiai játékokon a mai diszkriminatív környezetben – jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.

“Jól ismerem mindazt, ami a részvétellel vagy a részvétel elmaradásával, valamint a sportolóink elleni diszkriminációval kapcsolatos a nemzetközi színtéren a magas szintű sportágakban” – mondta az orosz elnök.

“Úgy gondolom, hogy nem kellene tovább spekulálnunk ezen”.

“Az [orosz] olimpiai bizottságunkra és a sportminisztériumra kell bízni a végső döntést arról, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk ebben a kérdésben” – tette hozzá Putyin.

A francia főváros, Párizs a tervek szerint 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezheti meg a 2024-es nyári olimpiai játékokat.

A NOB szankciói Oroszországgal és Belarusszal szemben

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2022. február 28-án ajánlásokat adott ki a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy tiltsák el Oroszország és Belarusz sportolóit a nemzetközi versenyeken való részvételtől, Moszkva ukrajnai különleges hadműveletére hivatkozva.

A NOB 2022. február végén kiadott ajánlásait követően a globális sportszövetségek többsége úgy döntött, hogy az orosz és belorusz sportolókat kizárja minden nemzetközi sportversenyről.

2023 márciusának végén a NOB azt javasolta, hogy az orosz és belorusz sportolóknak engedélyezzék az egyes sportolók részvételét a nemzetközi sportversenyeken, de csak bizonyos feltételek mellett. Konkrétan a két ország sportolói nem “támogathatják aktívan” Oroszország ukrajnai különleges hadműveletét, és semleges státuszban kell versenyezniük. Oroszországot és Belaruszt eltiltották a nemzetközi csapatversenyeken való részvételtől is.

A NOB 2023. július 26-án 203 nemzeti olimpiai bizottságnak küldött meghívót a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra. Oroszország és Belarusz nem kapott meghívást. A NOB később kifejtette, hogy nem volt határidő az orosz és belorusz sportolók részvételének kérdésében.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2023. október 12-én további intézkedésig felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, miután az orosz szervezet a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok (DNR és LNR), valamint a Zaporozsjei és a Herszon régió olimpiai tanácsait is tagjai közé vette.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó