2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Putyin: azok állnak a vezetékek szabotálása mögött, akik Oroszország és az EU közötti kapcsolatok megszakítását akarják

Azok a felelősek, akik a legtöbbet profitálnak az Északi Áramlat gázvezetékekben a Balti-tengeren okozott károkból – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

“Mindenki érti, hogy ki áll emögött, és ki a haszonélvező. Az USA-ból származó cseppfolyósított földgázt most sokkal nagyobb mértékben lehet az európai országokba kényszeríteni” – mondta Putyin szerdán Moszkvában, az Orosz Energiahét fórumán tartott beszédében.

Az elnök rámutatott, hogy az amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) magasabb ára miatt “egyértelműen kevésbé versenyképes, mint az orosz vezetékes gáz”.

Az Északi Áramlat 1 és 2 vezetékeken történt robbanásokkal kapcsolatban Putyin azt mondta: “minden tény bizonyított és dokumentált. És az ideológusok és e bűncselekmények szponzorai azok végső haszonélvezői; azok, akik hasznot húznak az instabilitásból és a konfliktusokból”.

“Ki áll az Északi Áramlat-vezetékek szabotálása mögött? Nyilvánvalóan azok, akik teljesen meg akarják szakítani az Oroszország és az EU közötti kapcsolatokat, aláássák Európa politikai szuverenitását, gyengíteni akarják ipari kapacitását és megszerezni az ellenőrzést piacai felett” – mondta az elnök.

Ők azok is, akik “rendelkeznek a technikai kapacitással az ilyen robbantások végrehajtásához, és már folyamodtak ilyen szabotázshoz – tetten is érték őket közben, de elkerülték a felelősségre vonást” – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...