2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Putyin: az orosz-kínai katonai együttműködés hozzájárul a stratégiai kapcsolatok erősítéséhez

Az orosz-kínai katonai együttműködés hozzájárul a két ország közötti stratégiai és bizalmon alapuló kapcsolatok erősítéséhez – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap a kínai védelmi miniszterrel, Li Sang-fuval folytatott találkozóján.

Az orosz elnök üdvözölte Moszkva és Peking sikeres és átfogó együttműködését a védelmi szférában.

“Úgy gondolom, hogy ez egy újabb fontos terület, amely erősíti kapcsolataink, az Oroszország és Kína közötti kapcsolatok bizalmon alapuló, stratégiai jellegét” – mondta Putyin.

Üdvözölte az orosz-kínai katonai együttműködést, megjegyezve, hogy az orosz és a kínai védelmi minisztérium hasznos információkat cserél és közös gyakorlatokat tart.

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Li Sang-fu kínai védelmi minisztert. Kép: Kreml

Az orosz elnök emlékeztetett Hszi Csin-ping kínai elnök márciusi oroszországi állami látogatására, amikor a védelmi minisztériumok közötti együttműködés volt a témák között.

Megjegyezte, hogy a kínai védelmi miniszter “meglehetősen gazdag munkaprogrammal rendelkezik Oroszországban. Örülünk a találkozónak. Biztos vagyok benne, hogy látogatása a lehető legmagasabb szinten zajlik majd. Üdvözöljük Oroszországban!” mondta Putyin.

A Kremlben tartott találkozón részt vett Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is.

Az orosz védelmi minisztérium április 14-én közölte, hogy Li Sang-fu április 16-18-án teszi első külföldi látogatását védelmi miniszterként Oroszországban. A tervek szerint megbeszéléseket folytat orosz kollégájával, Szergej Sojguval, hogy megvitassák “a kétoldalú védelmi együttműködés jelenlegi helyzetét és fejlesztési kilátásait, valamint a globális és regionális biztonság aktuális kérdéseit”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó