2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Putyin: az orosz haditengerészet idén 30 új hadihajót kap

Oroszország kitartóan építi haditengerészetének erejét, amely csak az idén 30 különböző osztályú hadihajót kap – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap az orosz Haditengerészet napja alkalmából rendezett díszszemlén Szentpéterváron.

“Oroszország ma magabiztosan valósítja meg a nemzeti tengerpolitika nagyszabású célkitűzéseit, és kitartóan építi haditengerészetének erejét. Csak ebben az évben 30 különböző osztályú hadihajó csatlakozik hozzá” – mondta az orosz államfő.

Az orosz haditengerészetnél szolgálatba állított harci hajók között van a Merkurij rakétakorvett, amelyet a Fekete-tengeri Flotta 1828-1829-es orosz-török háborúban dicsőséget szerzett vitorlásának tiszteletére neveztek el – mutatott rá az államfő.

“Jó, hogy felelevenítették azt a hagyományt, hogy az orosz haditengerészet hajóinak elnevezésében. A Szent György haditengerészeti zászlót az új Merkurij fedélzetén a megőrzött haditengerészeti hagyományaink jeleként, a haditengerészeti tengerészek bátorságának, vitézségének és állhatatosságának szimbólumaként tűztük ki” – mondta Putyin, hangsúlyozva, hogy “ezek a tulajdonságok ma is teljes mértékben megmutatkoznak”.

Az idei fő haditengerészeti díszszemlén a Neva folyón és Kronstadtnál, a csendes-óceáni, a balti és a fekete-tengeri flotta 45 hadihajója, ágyúnaszádja és tengeralattjárója, valamint mintegy 3000 katonája vett részt.

Élő: haditengerészeti díszszemle Szentpétervárról

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó