2024, március 3.
9.4 C
Budapest
-0.9 C
Moszkva

Putyin: az orosz gazdasági aktivitás továbbra is magas szinten van

Oroszországban az év elején továbbra is erős a gazdasági aktivitás Vlagyimir Putyin elnök szerint, aki hétfőn azt mondta, hogy a helyzet megfelel a kormány várakozásainak.

A gazdasági kérdésekkel foglalkozó kormányülésen tartott beszédében az elnök rámutatott az erős fogyasztói keresletre, és rendkívül fontosnak nevezte a gazdasági fejlődésre való törekvés és az árstabilitás közötti egyensúly fenntartását.

“Továbbra is erős a fogyasztói kereslet – nagyjából ugyanannyi, mint a tavalyi negyedik negyedévben. És nagyon fontos, hogy ez pozitívan hat a hazai vállalkozások hangulatára és terveire” – mondta.

Az elnök szerint az oroszok jövedelmének növelése és az ország életminőségének javítása továbbra is prioritás a hatóságok számára.

“Fő feladatunk, abszolút prioritásunk a jövedelmek és a polgárok életminőségének, az orosz családok jólétének növelése” – mondta az államfő.

“Most lépünk a következő hat évre szóló társadalmi-gazdasági cselekvési terv kidolgozásának végső szakaszába” – tette hozzá Putyin.

Putyin szerint a szövetségi költségvetés hiánya 2024 januárjában 1,3 milliárd rubellel (5,2 milliárd forint) kevesebb, mint 2023-ban, amikor 3,3 milliárd rubelt tett ki.

“Ez komoly mutató” – mondta.

Az elnök utasította a kormányt, hogy fordítson különös figyelmet az infláció megfékezésére, és méltatta a központi banknak az áremelkedés elleni küzdelemben tett lépéseit.

“Január végén éves szinten 7,2%-ot tett ki [az infláció], de természetesen tudjuk, hogy tavaly év végén a fogyasztói árak 7,4%-kal emelkedtek. Nos, az infláció csökkent” – mondta Putyin.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó