2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Putyin: az orosz gazdaság nyitott marad

Az orosz gazdaság “nyitott marad, még az új körülmények között is” – jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy a partnerséget erősíteni fogják az erre fogékony országokkal.

“Bővíteni fogjuk az együttműködést azokkal az országokkal, amelyek érdekeltek a kölcsönösen előnyös együttműködésben” – mondta Putyin.

Kiemelte a nemzeti valutákat használó elszámolási infrastruktúra fejlesztésének, a tudományos és technológiai kapcsolatok kiépítésének, valamint a logisztikai láncok kapacitásának növelésének fontosságát.

“Egyes országok cselekedetei, az elzárkózási szándékuk Oroszországtól – nem Oroszország elzárkózása, hanem elzárkózás Oroszországtól, akár a saját kárukra is – ami megmutatta, hogy a modern világban mennyire fontos a szállítási folyamatok diverzifikálása, a csatornák bővítése a kiszámítható, felelős partnerek irányába” – mondta az elnök.

Putyin megjegyezte, hogy az orosz üzleti élet alkalmazkodik a változásokhoz “a termelési és ellátási láncok átalakításával, [és] aktívan új kapcsolatokat alakít ki külföldi partnerekkel”.

Utasította a kormányt, hogy folytassa az ország infrastrukturális projektjeinek fejlesztését, felszámolva minden olyan bürokráciát, amely lassítja a megvalósításukat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó