2022, július 1.
36.9 C
Budapest
22.1 C
Moszkva

Putyin: az orosz gazdaság nyitott marad

Az orosz gazdaság “nyitott marad, még az új körülmények között is” – jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy a partnerséget erősíteni fogják az erre fogékony országokkal.

“Bővíteni fogjuk az együttműködést azokkal az országokkal, amelyek érdekeltek a kölcsönösen előnyös együttműködésben” – mondta Putyin.

Kiemelte a nemzeti valutákat használó elszámolási infrastruktúra fejlesztésének, a tudományos és technológiai kapcsolatok kiépítésének, valamint a logisztikai láncok kapacitásának növelésének fontosságát.

“Egyes országok cselekedetei, az elzárkózási szándékuk Oroszországtól – nem Oroszország elzárkózása, hanem elzárkózás Oroszországtól, akár a saját kárukra is – ami megmutatta, hogy a modern világban mennyire fontos a szállítási folyamatok diverzifikálása, a csatornák bővítése a kiszámítható, felelős partnerek irányába” – mondta az elnök.

Putyin megjegyezte, hogy az orosz üzleti élet alkalmazkodik a változásokhoz “a termelési és ellátási láncok átalakításával, [és] aktívan új kapcsolatokat alakít ki külföldi partnerekkel”.

Utasította a kormányt, hogy folytassa az ország infrastrukturális projektjeinek fejlesztését, felszámolva minden olyan bürokráciát, amely lassítja a megvalósításukat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS