2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Putyin: az államnak meg kell őriznie az ellenőrzést a stratégiai vállatok fölött

Az orosz államnak a privatizáció során meg kell őriznie az ellenőrzést a stratégiai vállaltok felett – jelentette ki hétfőn Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök. Putyin a vesti.ru hírportál beszámolója szerint hangsúlyozta, hogy az állami cégek részvényei eladásának nem nyomott áron és a lehető legáttekinthetőbb módon kell megtörténnie.

Az elnök, aki állami nagyvállalatok vezetői előtt beszélt a privatizáció során elvárt alapelvekről, hangsúlyozta, hogy a befektetőknek az ügyleteket a saját eszközeikből, nem pedig állami bankoktól felvett kölcsönökből kell finanszírozniuk.

Az orosz elnök leszögezte, hogy az állami vállalatokba beruházóknak oroszországi bejegyzéssel kell rendelkezniük. Az eladóknak mérlegelniük kell a vásárlók üzleti reputációját, szakmai tapasztalatát, valamint azt, hogy van-e stratégiai terve a privatizálandó vállalat fejlesztésére.

Vlagyimir Putyin szerint ki kell zárni cég tőkéjének offshore számlákra történő kivonását, valamint azt, hogy részvénytulajdonosok személye rejtve maradjon.

Moszkva a csökkenő olajárak miatt megcsappant költségvetési bevételeket az állami kiadások csökkentése és privatizáció révén igyekszik ellensúlyozni.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...