2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Putyin állami irányítás alá helyezte a Danone és a Baltika külföldi tulajdonrészét

A Danone Rosszija és a Baltika OOO (Kft) külföldi vállalatok tulajdonában lévő részvényei az orosz Szövetségi Vagyonkezelő Ügynökség ideiglenes irányítása alá kerülnek – derül ki a jogi információk hivatalos internetes portálján közzétett elnöki rendeletből.

Így a Produits Laitiers Frais Est Europe tulajdonában lévő 83 292 493 ezer Danone Rosszija törzsrészvény és 85 ezer Danone Trade részvény a Szövetségi Vagyonkezelő Ügynökség kezelésébe kerül.

Az értékpapírok listáján szerepel még a Carlsberg Sverige Aktiebolag tulajdonában lévő Baltika tőkéjének 98,56 százaléka, a Hoppy Union 1,35 százaléka és a Carlsberg Deurschland GmbH 0,09 százaléka.

Októberben a francia Danone bejelentette, hogy tervezi átadni az oroszországi tej- és zöldségtermékekkel kapcsolatos tevékenységének irányítását – visszavásárlási opció, legfeljebb 25 százalékos üzletrész megtartása és az igazgatótanácsban való részvétel mellett. Az átmeneti időszak várhatóan több hónapot vesz igénybe. Februárban tejpiaci források a RIA Novosztinak azt mondták, hogy a vállalat mintegy 20 ajánlattevőt választott ki az oroszországi eszközeire. Július elején azonban kiderült, hogy a megállapodást nem biztos, hogy 2024 első fele előtt lezárják, és a hírügynökség informátorai szerint a folyamatot maga a Danone késlelteti, amely nem akarja elhagyni az orosz piacot.

A dán sörgyártó konszern, a Carlsberg Group tavaly március elején jelentette be az oroszországi befektetések megszüntetését, a hónap végén pedig oroszországi eszközeinek eladását jelentette be. Tavaly június végén a Carlsberg bejelentette, hogy új befektetőt talált a Baltika számára, bár az üzlet véglegesítéséig változatlan üzemmódban működik tovább.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó