2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Putyin aláírta a törvényt, amely egyszerűsíti az orosz állampolgárság megszerzését

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz állampolgárságról szóló törvényt. A törvényt pénteken tették közzé a hivatalos jogi információs portálon, és 180 nap múlva lép hatályba.

A törvény több mint 20 kategóriában egyszerűsítette az állampolgársági követelményeket. Különösen lehetővé teszi a külföldi állampolgárok számára a gyorsított állampolgárságot, ha legalább egy évre szerződést kötnek az orosz fegyveres erőkkel. A törvény továbbá kibővíti az orosz útlevelet megszerző személyek állampolgárságának megszüntetésére vonatkozó feltételeket.

A dokumentumot Putyin elnök 2021. december 29-én terjesztette az Állami Duma (a parlament alsóháza) elé. Az Orosz Föderáció 2019-2025-re szóló állami migrációs politikájának koncepcióját hivatott végrehajtani.

A törvény meghatározza az orosz állampolgárság alapelveit. Így az orosz állampolgárság egységes és egyenlő, függetlenül attól, hogy azt hogyan szerzik meg. Az orosz állampolgárokat nem lehet megfosztani az állampolgárságuktól vagy annak megváltoztatásához való joguktól. A tengerentúli tartózkodás nem szünteti meg az állampolgárságot. Ezenkívül az orosz állampolgárokat nem lehet kiutasítani az országból vagy kiadni egy külföldi államnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó