2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Putyin: a Trump elleni vádak politikai üldöztetésnek minősülnek

A Donald Trump volt amerikai elnök ellen emelt számos büntetőjogi vád üldözésnek minősül, és az amerikai politikai rendszer “rothadását” mutatja – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az Egyesült Államok a jelenlegi állapotában nem tarthat igényt arra, hogy demokráciára tanítson másokat – mondta az orosz államfő kedden a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon tartott panelbeszélgetésen.

“Ami Trumppal történik, az egy politikai vetélytárs üldözése… Ez az, amiről szó van. És az amerikai közvélemény és az egész világ szeme láttára történik” – tette hozzá.

A vita Oroszország számára abban az értelemben előnyös, hogy Putyin szerint “leleplezi” Washingtont “annak, ami valójában”. Az amerikai kormány úgy döntött, hogy ellenséges lesz Moszkvával szemben, és propagandája révén a lakosságot is azzá teszi – érvelt.

“Az USA azt mutatja, amit a szovjet időkben “az imperializmus bestiális mimikájának neveztek” – viccelődött.

Moszkva nem számít érdemi változásra az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni külpolitikájában, függetlenül attól, hogy a jövő évi választások után ki kerül a Fehér Házba – mondta az elnök.

“Trumpot azzal vádolták, hogy különleges kapcsolata van Oroszországgal, ami teljes képtelenség és baromság. Ő volt az az elnök, aki a legtöbb szankciót vezette be Oroszország ellen” – jegyezte meg Putyin.

Az amerikai elitek túlnyomórészt egzisztenciális ellenségként tekintenek Oroszországra, véli Putyin. Az országnak vannak barátai is az Egyesült Államokban, akik jó kapcsolatokat akarnak és osztják Oroszország nézeteit a hagyományos értékekről – tette hozzá az elnök -, de ezeket a hangokat elnyomják.

Trumpot hivatalából való távozása óta számos bűncselekménnyel vádolták meg szövetségi és állami szinten egyaránt, a választások manipulálásától kezdve a január 6-i Capitoliumi zavargások felbujtásán át a pénzügyi szabálytalanságokig.

Az üzletemberből lett politikus, akit a republikánusok elnökjelöltségének első számú esélyesének tartanak, azt mondta, hogy jogi ügyei ellenfelei “boszorkányüldözést” jelentenek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó