2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Putyin: a Szputnyik V ugyanolyan megbízható, mint egy AK-47-es

Vlagyimir Putyin orosz elnök Tatyana Golikova miniszterelnök-helyettessel tartott videókonferencián kiemelte, hogy a külföldről érkező észrevételek alapján a koronavírus elleni orosz oltóanyag ugyanolyan megbízható, mint Oroszország világszerte elismert gépkarabélya a Kalasnyikov – írja a TASZSZ hírügynökség.

Az orosz elnök beszédében dicsérte az orosz gyógyszerészeket. Nagyon modernek, naprakészek és kétségtelenül a legmegbízhatóbbak és a legbiztonságosabbak is – mondta az államfő.

Olyan megbízhatóak, mint egy AK-47-es – mondta Putyin.

Egyébként ezt nem mi mondtuk, ezt egy európai szakember mondta a Szputnyik V vakcináról. Azt gondolom, hogy minden bizonnyal igaza van – tette hozzá az elnök.

[jnews_hero_13 hero_margin=”5″ hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26103″]

Putyin egy osztrák orvosra utalt, aki valóban az orosz gépkarabélyt említette, amikor a Szputnyik V hatásosságáról kérdezték.

Florian Thalhammer ekkora azt mondta, hogy a Szputnyik olyan, mint egy Kalasnyikov, egyszerű, megbízható és hatásos.

Ausztria jelenleg is tárgyalásokat folytat az orosz Szputnyik V vakcina beszerzéséről és várják, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezze azt.

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó