2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Putyin: a szíriai orosz sikereket lehetetlen lebecsülni

Lehetetlen lebecsülni vagy elhallgatni Oroszország szíriai sikereinek jelentőségét – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy csütörtöki szentpétervári újságírófórumon.

Bármilyen erősen akarják is egyesek lekicsinyelni a terror elleni harcban tett lépéseink világra szóló jelentőségét, lehetetlen lebecsülni ezeket az eseményeket. Ennek ellenére van ilyen óhaj” – mondta.

Az orosz elnök szerint a Szíriában történtek közvetlenül rávilágítottak Oroszországnak arra a képességére, hogy nem csak a határai közelében, de azoktól távol is problémákat oldjon meg.

Szavai szerint korai lenne még azt mondani, hogy Szíriában radikális fordulat következett volna be, de nyilvánvaló, hogy Moszkva elérte a célját, ami elsősorban a szíriai államiság és a törvényes hatalom megerősítése volt.

A kiszivárogtatások részét képzik a Nyugat Oroszország meggyengítését célzó erőfeszítéseinek

Visszautasította a személyét a panamai offshore-iratokhoz kapcsolni szándékozó törekvéseket csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki szerint a kiszivárogtatások részét képzik a Nyugat Oroszország meggyengítését célzó erőfeszítéseinek. Putyin a szentpétervári újságírófórumon arra hívta fel a figyelmet, hogy noha az iratokban ő személy szerint nem szerepel, a fényképe számos híradásban mégis előtérben szerepel az ügyben valóban érintettek között.

Hangsúlyozta, hogy a “panamai iratokban” (Oroszországgal kapcsolatban) nem volt jele a korrupciónak.

Ellenfeleinket mindenek előtt az orosz nemzet, a soknemzetiségű orosz nép egysége és szilárdsága nyugtalanítja. Arra törekednek, hogy belülről ingassanak meg és engedelmesebbekké tegyenek bennünket” – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...