2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Putyin: a szankciók segítenek rendbe hozni az orosz gazdaságot

Putyin Krím és Szevasztopol Oroszországhoz való csatlakozását nevezte a tavalyi év legnagyobb eseményének, írja az Euronews ukrán nyelvű oldala. 

 A legfőbb kérdés a nyugati szankciók által megroppantott orosz gazdaság. Putyin azonban úgy gondolja, hogy a szankciók éppen ellenkezőleg, pozitívan hatottak a gazdaságra. Oroszország már túl van a problémák nehezén. Véleménye szerint két éven belül Oroszország kilábal a jelenlegi helyzetből.

“Felesleges abban reménykedni, hogy feloldják a szankciókat, azért mert ez politikai kérdés. Ez a kérdés stratégiai jelentőségű néhány tárgyalópartnerünk számára, akik megakarják fékezni Oroszország fejlődését. Azt hiszem, hogy ez már egyáltalán nem függ össze az ukrajnai eseményekkel” – mondta Putyin. Az orosz elnök biztos abban, hogy a belső termeléssel képesek pótolni a külföldi termékeket, ami által még a belső piacot is sikerül megerősíteni, főleg a mezőgazdaság terén.

“Nem tűrni kell ezt a helyzetet, hanem a javunkra kell forgatni, ez pedig új lehetőségeket nyit meg előttünk. Talán, ha nem lettek volna ezek a szankciók, akkor ezeket nem is léptük volna meg, de így most kénytelenek vagyunk fokozni az országon belüli termelést, orosz termékeket előállítani, hogy saját termékekkel pótolhassuk az importcikkeket. Remélem, ez jobban felgyorsítja a gazdaság magas szintű fejlődését mint korábban. Persze van negatív hatás is, a nyersanyagok inflációja miatt tűrnünk kell” – mondta Putyin. 

Az Iránnak szánt S-300 légvédelmi rendszerrel kapcsolatban azt mondta, hogy az nem jelent fenyegetést Izrael számára, éppen ellenkezőleg, a jemeni helyzetet tekintve biztonságot nyújt majd a térségben. 

“Az ENSZ szankciós listáján nem szerepeltek ezek a rendszerek. Egyoldalúan függesztettük fel a szerződést. Most, amikor pozitív haladás van az iráni tárgyalásokon, nem látjuk okát annak, hogy továbbra is ragaszkodjunk az egyoldalú tiltáshoz” – mondta Putyin.

RapidPress hírszolgálat / euronews

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó