2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Putyin: a nyugati média elhallgatja a donyecki civilek elleni ukrán ágyúzásokat

A külföldi média és az emberi jogi szervezetek hallgatnak a donyecki civileket célzó ukrajnai ágyúzásokról – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Donyecki Népköztársaság (DNR) megbízott vezetőjével, Gyenyisz Pusilinnal folytatott megbeszélései során.

“Felhívom a figyelmet arra, hogy egyetlen külföldi médium vagy emberi jogi szervezet sem törte meg a csendet ebben a kérdésben” – mondta Putyin, kommentálva a Donyeck elleni fokozódó ágyúzásos támadásokat.

Puszilin viszont azt mondta, hogy a helyzet 2014 óta változatlan.

“Nézzünk szembe az igazsággal: Donbassz békésen akarta megoldani a konfliktust, és Oroszország is, amely garanciális országként mindent megtett, ami tőle telik, sőt még többet is. Bárcsak megjósolhattuk volna már akkor – a tárgyalások során látottak alapján -, hogy Európában és a Nyugaton nem lehet megbízni” – mondta Pusilin, hozzátéve, hogy megdöbbentették Angela Merkel volt német kancellár legutóbbi beismerései.

“Azt mondták, hogy nem tervezik betartani a kötelezettségvállalásokat, hogy csak azért írtak alá dokumentumokat, hogy időt nyerjenek, [és] felfegyverezzék Ukrajnát” – mondta Putyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó