2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Putyin: a Nyugat csalódott, mert a kolosszális erőforrásuk sem segített Kijevnek az ellentámadásban

A Nyugat nyilvánvalóan csalódott amiatt, hogy Kijev sokat hangoztatott ellentámadása eddig semmilyen eredményt nem hozott, és nagyszámú ukrán áldozatot követelt – mondta Putyin orosz elnök, a Biztonsági Tanács állandó tagjaival tartott megbeszélésen.

“Semmi sem segített. Sem a kijevi rezsimbe pumpált kolosszális mennyiségű erőforrás, sem a nyugati fegyverek – tankok, tüzérségi rendszerek, páncélozott járművek és rakéták – szállítása. Sem a több ezer külföldi zsoldos és tanácsadó bevetése, akiket aktívan felhasználtak a hadseregünk frontvonalainak áttörésére tett kísérletek során” – mondta Putyin pénteken.

Ukrajna mozgósítási erőforrása kimerülőben van, és az ukrán fegyveres erők több tízezer áldozatot szenvedett – mondta Putyin.

Az elnök leszögezte, hogy kijózanodás jön az ukrán civilek, sőt a Nyugat számára is.

Az elnök méltatta az orosz katonák és tisztek bátorságát, elszántságát és szakszerűségét. Úgy érvelt, hogy a nyugati haditechnikai eszközök bizonyos szempontból még a szovjet korabeli fegyvereknél is gyengébbnek bizonyultak.

Elmondta, hogy az egész világ figyeli, ahogy a “dicsőített nyugati, állítólag sebezhetetlennek hitt felszerelések” elégnek, de a lényeg az, hogy “az öngyilkos támadások következtében az ukránok alakulatai óriási veszteségeket szenvedtek”. Ezek több tízezer emberről szólnak – hangsúlyozta Putyin.

“Az embereknek Ukrajnában egyre inkább felmerül a kérdés, a jogos kérdés: miért, kinek az önös érdekei miatt ölik meg a rokonaikat és a barátaikat. Lassan, lassan, de jön a kijózanodás” – folytatta az államfő.

Megjegyezte, hogy Európában is változik a közvélemény. Az európaiak, valamint az európai elitek képviselői úgy látják, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatás pénz- és erőpocsékolássá, végső soron pedig – a “tengerentúli globális hegemón” érdekeinek szolgálatába fordul, amely Európa meggyengüléséből és az ukrán konfliktus végtelen elhúzódásából profitál.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó