2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Putyin: a nemzetközi sportszervezetek a politizálás miatt leépülnek, ezért párhuzamos struktúrák jelennek meg

A globális sportszervezetek politizálódásuk és alárendeltségük miatt leépülnek, ezért elkerülhetetlen a párhuzamos struktúrák megjelenése a nemzetközi sport területén – jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.

“A nemzetközi sportstruktúrák politizálódása és a Nemzetközi Olimpiai Mozgalom további alárendeltsége következtében sajnos tanúi vagyunk egy bizonyos leépülés kialakulásának” – mondta az orosz elnök.

“Ez elkerülhetetlen, és egyszerűen párhuzamos struktúrák kialakulásával jár a nemzetközi sport területén” – tette hozzá Putyin.

Oroszország és Belarusz sportolói semleges státuszban vehetnek részt az ősszel Kínában megrendezésre kerülő 2023-as Ázsiai Játékokon. A 2023-as Ázsiai Játékokat a tervek szerint idén szeptember 23. és október 8. között rendezik meg a kínai Hangcsouban.

Oroszország globális sportelszigeteltsége

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022. február 28-án ajánlásokat adott ki a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy tiltsák el Oroszország és Belarusz sportolóit a nemzetközi versenyeken való részvételtől, Moszkva ukrajnai különleges katonai műveletére hivatkozva.

A NOB 2022. február végi ajánlásait követően a globális sportszövetségek többsége úgy döntött, hogy az orosz és belorusz sportolókat kizárja minden nemzetközi sportversenyről.

A NOB végrehajtó bizottsága 2023. január 25-i ülésén javaslatot tett arra, hogy az orosz és belorusz egyéni sportolók számára engedélyezzék a nemzetközi sportversenyeken való részvételt, de csak bizonyos feltételek mellett.

Nevezetesen, a két ország sportolói nem “támogathatják aktívan” Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletét, és semleges státuszban kell versenyezniük. A csapatokra vonatkozó eltiltás továbbra is érvényben van.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó