2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Putyin a nemzeti fizetési rendszerek együttműködését sürgette az Eurázsiai Unió tagállamai között

Vlagyimir Putyin orosz elnök hangsúlyozta az Eurázsiai Gazdasági Unió (EAEU) országainak nemzeti fizetési rendszerei közötti együttműködés kiterjesztésének fontosságát a gazdasági kockázatok csökkentése érdekében.

“Az idegen valuták és fizetési rendszerek használata által a kölcsönös kereskedelem számára létrehozott gazdasági kockázatok következetes csökkentése fontos feladatnak tűnik. Feltételezzük, hogy az Orosz Banki Pénzügyi üzenetküldő rendszeréhez (SPFS-hálózat) csatlakozó partnerek és a nemzeti fizetési rendszerek együttműködésének fejlesztése alapvető feltételei az unión belüli stabil fizetési kapcsolatoknak” – áll az EAEU-tagok vezetőinek címzett üzenetben, amelyet Oroszországnak az integrációban betöltött 2023-as elnöksége alkalmából a Kreml honlapján hétfőn közzétett üzenetében olvasható.

A pénzügyi piacok harmonizációjának “kedvező feltételeket kell teremtenie ahhoz, hogy az országok tőkéje az integráción belül maradjon, és a nemzeti gazdaságokba fektessék be” – jegyezte meg Putyin.

“Ezenkívül ésszerűnek tartjuk egy eurázsiai hitelminősítő ügynökség létrehozásának lehetőségét is megvizsgálni, amely hitelminősítő eszközöket biztosítana a makrorégiónk területén növekvő gazdasági tevékenység kiszolgálására” – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...